COACHING IS DE UNIVERSELE TAAL VOOR VERANDERING EN LEREN!

“Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door: bewustwording en persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen en het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden.” NOBCO/EMCC 

Het doel van coaching is altijd gericht op het veroorzaken van verandering(en) of op herstel. Als professionele coach is het ons uitgangspunt om als een onderzoeker de juiste vragen te stellen. Wij zien de coachée als een expert, waar wij hem/haar vooral een spiegel voorhouden en proberen de potenties waarover de coachée al beschikt tot ontwikkeling te brengen.

Preventieve redenen, waarbij het gaat om zakelijke groei of ontwikkeling van competenties, is een belangrijke reden voor (personal) coaching. Hierbij kan het gaan om een werkgerelateerde vraag als loopbaanontwikkeling, maar ook om een persoonlijk probleem. Coaching is specifiek gericht op zelfontplooiing, waarbij er met name aandacht is voor de persoonlijke ontwikkeling en specifieke competenties van een individuele persoon, zoals meer zelfkennis of meer zelfvertrouwen.

Soms is het van belang om vaardigheden aan te leren, een andere attitude te krijgen of dingen op een andere manier te doen. Een coachingstraject kan zich ook richten op de kwaliteiten van de medewerker met als doel het verbeteren van de effectiviteit in een bepaalde functie, een bepaald project of zelfs het functioneren van een heel team.

Verschillende gewenste resultaten leiden ook tot een verscheidenheid aan vormen van coaching. Wij hebben ze onderverdeelt in:

“Het gaat om het vrijmaken van iemands potentieel om zijn/haar prestaties te maximaliseren.”

COACHING VOOR BEDRIJVEN

Coaching is een veel gebruikte methode om een organisatie en zijn medewerkers met veranderingen om te leren gaan, de effectiviteit te verhogen en het welzijn van de werknemers te verbeteren. Veel organisaties hebben echter (nog) geen richtlijnen opgesteld voor de inzet van coaching en daarmee weinig zicht op de bijdrage die coaching kan hebben op de ontwikkeling van mens en organisatie. 

Volgens recent onderzoek, draagt coaching effectief bij om de kwaliteit van de potentie van medewerkers sterk te verhogen. Coaching wordt zelfs gezien als het meest effectieve instrument voor de ontwikkeling van human resources, gevolgd door opleidingen, trainingen en cursussen.

Onze dienstverlening is daarom gericht op het effectief inzetten van coaching waarbij we de organisatievisie op leren en ontwikkeling als invloedrijke factor zien.

COACHING VOOR PARTICULIEREN

Professionele groei en persoonlijke groei gaan samen op. Er worden hoge eisen gesteld aan individuen, aangezien ze naast effectief en flexibel zijn met betrekking tot hun functie tevens competent moeten zijn in sociale vaardigheden. 

Coaching verhoogt het vermogen om zelf te leren en jezelf te verbeteren. Het gaat daarbij om zelfsturing die gericht is op een gewenste situatie en op jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij nemen de taak van de coach om jou te helpen zoveel mogelijk uit je eigen vermogen te halen en daarnaast je te helpen om met vertrouwen in jezelf nieuwe uitdagingen aan te gaan, zeer serieus. Als coachée moet je wel de risico’s zelf aan durven gaan, dat vormt immers een belangrijk onderdeel van jouw leerproces.

De focus ligt op het ontwikkelen van nieuwe inzichten en handvatten, waarmee je zelfstandig en onafhankelijk aan de slag kunt om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Als je er KLAAR voor bent om alles uit jezelf en het leven te gaan halen, START dan vandaag nog jouw coachingstraject. Je zult verbaasd zijn wat er mogelijk is met de juiste regie en ondersteuning. Wacht geen dag langer en neem deze belangrijk stap naar het ontwikkelen van jouw grenzeloze potentieel!

Referenties

Karina Wosimski

Locatiehoofd RIBW

 

“Opvallend is de geweldloze communicatie, mensgerichtheid, daadkracht en het tempo waarmee de dingen gebeuren. Daar hou ik van.”

Joke de Jong

Locatiehoofd RIBW

 

“Multidisciplinaire methodieken en snel tot de kern. Confronterend maar altijd verhelderend.”

Sebastiaan van den Broek

Occassion Manager A-Point Seat & Skoda

 

“Boeiend van begin tot het eind. Effectieve afwisseling tussen theorie en praktijk gebracht met veel enthousiasme en kennis.”

© 2017 - People & Potential | Website laten makenBureau Feith

Stel Menus in in het Admin Paneel

X